Dom > Vijesti & Press > Sadržaj
Razvojni trend niske temperature plazme pri atmosferskom pritisku
Mar 30, 2018

Nakon skoro 20 godina razvoja, niskotemperaturna plazma i njegova primena u Kini postala je istraživačko polje interdisciplinarne integracije plazma fizičke hemije, biomedicinskog inženjeringa, materijalnog projekta, ekološke nauke i inženjerstva. Iz svih aspekata sastanka vidimo da se sve više i više domaćih istraživača u drugim oblastima pridružuje istraživačkom timu niskotemperaturne plazme, što obogaćuje interdisciplinarne karakteristike niskotemperaturne plazme i značajno će promovirati njegov brz razvoj. Iako nacionalna konferencija "visokog napona i pražnjenja" samo sadrži domaću nisko-temperaturnu plazmu nekog istraživačkog rada, ali može videti, zaključiti buduću tendenciju razvoja.

U istraživanju osnovne teorije, iako fizika plazme sama ima relativno kompletan teorijski sistem, iz izveštaja ovog sastanka se vidi da još uvek postoji široko nepoznato polje niskotemperaturne plazme za dalje istraživanje. Na primer: Zakon o evoluciji prostora-vremena niske temperature, nelinearni dinamički proces i njegova analiza, različiti parametri plazmatskih karakteristika regulacionog mehanizma. S druge strane, neki ključni osnovni problemi zahvaćeni aplikacijom u budućnosti vrede više pažnje, kao što su generacijski mehanizam velike uniforme i stabilan protok i tačan i efikasan metod numeričke simulacije.

U praktičnoj primeni niskotemperaturne plazme, može se videti da su mnogi od sadašnjih radova uglavnom eksperimentalna istraživanja, teoretska istraživanja relativno zaostaju. S jedne strane, kombinacija niskotemperaturne plazme i drugih polja dovela je do novog unakrsnog istraživačkog polja, relevantno primenjeno bazično istraživanje je nesumnjivo neophodna podrška za dalji razvoj ovih unakrsnih oblasti, a svakako će privući više pažnje , kao što je uloga plazme na živim ćelijama, Mehanizam proizvodnje aerosola i mehanizam deaktivacije katalizatora u plazmi sinergističkoj katalizi. S druge strane, kako bi se rezultati istraživanja u laboratoriji primijenili na stvarnu industriju, neophodno je suočiti sa nekim tehničkim problemima kao što su testiranje sigurnosti, dizajn procesa i razvoj uređaja.


Povezane vijesti

Copyright © Kunshan Plaux Electronics Technology Co, Ltd Sva prava pridržana.